hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > زنجان| مشکلات زیرساختی مانع پیشرفت طرح سبزه‌میدان

زنجان| مشکلات زیرساختی مانع پیشرفت طرح سبزه‌میدان

چند ماهی از آغاز اجرای طرح سبزه‌میدان شهر زنجان می‌گذرد و به گفته متولیان امر مشکلات مربوط به تأسیساتی زیرساختی عمده مانع پیشرفت این طرح محسوب می‌شود که برطرف کردن آن‌ها می‌تواند چشم‌انداز بهتری را در این حوزه فراهم کند.  طرح سبزه‌میدان ازجمله طرح‌های شاخص شهر زنجان محسوب می‌شود که در سال ۶۷ تصویب اما عملیات اجرایی آن به‌طور رسمی شهریور سال ۹۳ با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.

 عملیات اجرای این طرح در فواصل زمانی مختلف به پیمانکاران متعددی سپرده شد و آخرین پیمانکار آن شرکت کهن دژ میلاد بود که در سال جاری قرارداد همکاری آن با شهرداری لغو شد. با کش‌وقوس‌های فراوان طرح به پیمانکار جدید رسید و بر اساس قرارداد بین شهرداری و پیمانکار، زمان اجرای آن ۲ سال پیش‌بینی و مقرر شد در این راستا برای آگاهی شهروندان زنجانی از روند این عملیات، تابلو روزشمار در محل اجرای طرح نصب شود. طبق اعلام متولیان شورای اسلامی شهر زنجان، جریمه هرماه تأخیر از سوی پیمانکار طرح ۲ میلیارد تومان در نظر گرفته‌شده و از طرفی به ازای هرماه تعجیل نیز مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به‌عنوان تشویق اضافه بر قرارداد پرداخت خواهد شد. هرچند اجرای طرح با همکاری شهرداری و شورای شهر زنجان آغاز، اصلاحات لازم آن نیز انجام و با اعمال تغییرات، کسب مجوزهای قانونی آن و از طرفی انتخاب پیمانکار ذیصلاح و توانمند رنگ عملیاتی به خود گرفته اما در ادامه راه با چالش‌هایی مواجه شده است.

طرح سبزه‌میدان متوقف نمی‌شود

استاندار زنجان با اشاره به اینکه عملیات اجرایی طرح سبزه‌میدان نباید متوقف شود، گفت: بر این اساس استانداری زنجان برای پیشبرد این طرح به تعهدات و قول‌های داده‌شده عمل خواهد کرد و در این راستا از هیچ تلاشی چشم‌پوشی نخواهد کرد. فتح ا... حقیقی افزود: مباحث مطرح‌شده از سوی متولیان در این جلسه، بیشتر نظرات کارشناسی شده بود که این موارد باید پیش‌ازاین مطرح و در این جلسه مباحث مهم‌تری از قبیل بررسی طرح ترافیک موردبررسی قرارگرفته و تصمیمات لازم آن اتخاذ می‌شد. او اضافه کرد: بر این مبنا در جلسه آینده طرح روان‌سازی ترافیک و پارکینگ طرح به‌صورت اجرایی مطرح و موردبررسی قرارگرفته و از طرفی نمایندگان بازاریان نیز حضورداشته باشند و اطلاع‌رسانی دقیق‌تری انجام گیرد. این مسئول با اشاره به چالش‌های پیش روی این پروژه از قبیل معضلات مربوط به برق، گاز، مخابرات و آب نیز گفت: این مسائل باید به‌صورت کارشناسی شده برطرف شود تا بتوان گفت اقدام خوب عملیاتی برای پیشبرد بهتر طرح بزرگ سبزه‌میدان انجام‌گرفته است. او اظهار داشت: یکی از تصمیمات ماندگار این استان، اجرای طرح سبزه‌میدان این شهر است و در این خصوص و چگونگی اجرای این طرح نیز به اطلاع‌رسانی آن برای گروه‌های هدف به‌ویژه بازاریان مبادرت خواهد شد. حقیقی افزود: انجام اقدامات عملیاتی دستگاه‌های متولی امر و از طرفی مشارکت بازاریان می‌تواند به پیشرفت بهتر طرح کمک کند. او با بیان اینکه تا مشکل پارکینگ در این پروژه برطرف نشود، مسئله همچنان پابرجاست، اضافه کرد: البته باید کارها بر اساس نظرات کاملا کارشناسی انجام شود تا مشکلات بعدی به وجود نیاید. استاندار زنجان ادامه داد: زمین‌های واقع در محل باید شناسایی و تملک شود و پارکینگ‌هایی با حضور بخش خصوصی احداث شود اما باید به این نکته توجه شود که تک‌بعدی کار نشود و در حین انجام کار، پارکینگ نیز احداث شود.

نیازی به احداث پارکینگ در طرح نیست

رئیس شورای شهر زنجان نیز با اشاره به پیشرفت این طرح گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها مقرر بود تا عملیات اجرایی طرح بزه میدان در سه جبهه آغاز شود که بنا به دلایلی این کار انجام نشد و در حال حاضر فقط در یکی از ضلع‌های در نظر گرفته‌شده کار در جریان است. حمیدرضا حمیدی افزود: در این طرح تأسیساتی نظیر، آب، فاضلاب، برق، مخابرات قرار دارد که با اقدامات انجام‌گرفته مشکل اغلب این موارد برطرف شده اما مهم‌ترین مسئله مربوط به برق است که درواقع می‌توان گفت، عمده‌ترین تأسیسات برق مرکز شهر در این محدوه قرار دارد. او اضافه کرد: در ضلع شمالی با مشکل پست برق مواجه هستیم که باید جابه‌جایی رخ دهد و برای این کار سناریوهایی تدوین شد اما بهترین و کم‌هزینه‌ترین آن احداث پست جدید در بخشی از زمین محوطه مدرسه توفیقی است که البته باید موافقت‌های لازم اخذ و انجام شود. این عضو شورای شهر خاطرنشان کرد: در ارتباط با احداث پارکینگ در طرح باید گفت که این کار به صلاح نیست و بهتر است در این محل پارکینگ نباشد چراکه موجب ورود خودروی بیشتر به مرکز شهر خواهد شد و در خصوص موضوع ترافیک باید مطالعاتی انجام شود که این کار در دست انجام است.

پروژه طی ۲ سال به پایان می‌رسد

معاون عمرانی و زیربنایی شهرداری زنجان نیز گفت: این طرح به دلیل موقعیت شهری و مجاورت در مرکز فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی نظیر بازار سنتی و باغ‌موزه، یکی از مهم‌ترین طرح‌های در دست اجرا است. داود نوری افزود: این طرح با ۶۷ هزار و ۷۰۰ مترمربع و زیربنای تقریبی هفت هزار و ۷۰۰ مترمربع، سه هزار و ۲۳۵ مترمربع تجاری در قسمت شرق و غربی پروژه و چهار هزار و ۴۱۵ مترمربع مربوط به قسمت تالار شهر واقع در ضلع شمالی طرح را شامل می‌شود. او اضافه کرد: فضای باز حدود ۶۰ هزار مترمربع محوطه‌سازی و فضای سبز این طرح قابلیت تبدیل‌شدن به یک‌قطب مهم گردشگری، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در شهر زنجان را دارد. به گفته این مسئول، قسمت‌های مختلف فضای باز طرح پله ماهیر، باغ‌راه غربی و شرقی، گذر شیب‌راه (دسترسی به سبزیه میدان قدیم)، باغ مردم‌شناسی، باغ صنایع‌دستی، باغ بنای دارایی، باغ بنای ذوالفقاری و عرصه میدان (فضای بین تجاری‌های غربی و شرقی) را شامل می‌شود. او اظهار داشت: این طرح توسط پیمانکار، شرکت پیشگامان فن اندیش تهران در حال اجراست که طبق قرارداد منعقده بین کارفرما یعنی شهرداری و پیمانکار مدت اتمام این پروژه طی ۲ سال و پایان برنامه شهریور سال ۱۴۰۰ اعلام‌شده است. نوری، تجهیز کارگاه شامل احداث خوابگاه کارگری، اخذ انشعابات، تجهیز کانکس‌های ستاد و دفتر کارفرمایی، تحویل و تخریب ساختمان‌های سازمان‌های اتوبوس‌رانی و محصور کردن ترمینال اتوبوس‌رانی، عملیات احداث کانال جایگزین برق و مخابرات (فیبر نوری)، عملیات تخریب و خاک‌برداری و اجرای آرماتوربندی فونداسیون و دیوار حائل را ازجمله اقدامات انجام‌شده در این طرح تاکنون ذکر کرد. او خاطرنشان کرد: هزینه انجام‌شده از شروع پروژه تاکنون و با در نظر گرفتن تمامی پرداختی‌ها اعم از هزینه‌های معارض تأسیساتی (مخابرات، برق، گاز و آب) و هزینه‌های معارضین ملکی، هزینه‌های مطالعات و طراحی فاز یک طرح و همچنین پرداختی‌ها به پیمانکار طرح بالغ‌بر ۱۳ میلیارد تومان است.

به گفته نوری، در این صورت پیشرفت مالی پروژه حدود ۲۰ درصد از رقم قرارداد را دربر می‌گیرد.

 جابجایی پست برق در ضلع شمالی امری ضروری است

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان نیز با اشاره به اینکه این طرح در هسته مرکزی شهر واقع‌شده است، ادامه داد: بر این مبنا در محدوده طرح ۲ پست اصلی و سویچینگ اصلی برق در بخش شمالی و جنوبی شهر زنجان واقع‌شده است. علیزاده افزود: جابجایی پست برق در ضلع شمالی امری ضروری است و بهترین مکان در محل محوطه مدرسه توفیقی است که به‌طور کامل از فضای آموزشی جدا بوده و مشکلی برای دانش‌آموزان ایجاد نمی‌کند. او خاطرنشان کرد: برای این کار به بیش از یک میلیارد تومان اعتبار نیاز است اما اگر طرح‌های دیگری اجرا شود اعتبارات به‌مراتب بیشتری را می‌طلبد.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام